Feminister i hemligt nätverk frossar i Paradise Hotel

NYHETER

”Skönt att se tjejer som inte ber om ursäkt för sex”

Kroppsfixering, tjatsex och stereotypa könsroller.

Skandalsåpan Paradise Hotel har fått många feminister att rasa - fram tills nu.

– Det är intressant med gränslösa och ocensurerande människor som vet vad de vill, säger radioprofilen Linnea Wikblad.

När dokusåpan Paradise Hotel gjorde comeback förra året möttes den av skarp kritik. Medieprofilen Cissi Wallin bloggade om att hon spydde på könsstereotyperna och killarna i såpans "tjatsex" väckte avsky.

Men när programmet hade premiär igen i förra veckan var det annat ljud i skällan. Nu säger många tongivande feminister att de inte kan få nog av dokusåpan. En av dem är Linnea Wikblad, som diskuterar Paradise-hajpen i Aftonbladet TV:s Partiprogrammet i kväll.

– Vi är "team-tjejerna" och det finns en systerskapsaspekt i det här. Sex, kärlek och intriger är vad folk intresserar sig för och Paradise Hotel är ett nedkok av det, säger hon.

”Måste vara lojal”

Linnea Wikblad är med i ett hemligt feministnätverk som består av andra Paradise Hotel-fans. Där diskuterar de avsnitten - och håller allt inom den slutna skaran.

– Man får inte vara falsk mot gruppen och man måste vara extremt lojal, säger Linnea och anspelar på den typiska Paradise-jargongen.

Hon fortsätter:

– Vi tillhör en generation som är en perfekt målgrupp för den här typen av teve och vi pratar och kommenterar det som sker.

Viktigt förhålla sig kritiskt

I Partiprogrammet medverkar även Gabriella Bark, nöjesskribent på Nyheter 24. Hon har också fastnat för Paradise Hotel och tycker att det finns ett feministiskt perspektiv i programmet.

– Det är skönt att se tjejer som inte ber om ursäkt för fylla och sex. Det är fantastiskt och just i Paradise Hotel är det extra viktigt, säger hon.

Linnea Wikblad vill - trots att hon älskar att kolla på serien - också lyfta fram att det är viktigt att förhålla sig kritiskt till programmet.

– Jag blir ofta väldigt arg, så det är inte bara njutning. Det väcker många olika känslor, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM