Flygvärdinnor skadade på Gotlandsflyg

NYHETER

Två av Gotlandsflygs flygvärdinnor och en passagerare blev skadade när ett flyg mellan Gotland och Bromma drabbades av kraftig turbulens.

Tipsa | Aftonbladet

Foto: Gotlandsflyg

Under en flygning mellan Gotland och Bromma på onsdagseftermiddagen drabbades flygplanet av kraftiga luftgropar, skriver lokaltidningen Hela Gotland.

Flygvärdinnorna serverade kaffe när de två plötsligt slungades upp i taket och skadade sina nackar.

– Det här fenomenet kallas för klarluftturbulens och är väldigt svårt att upptäcka. Man ser det inte med blotta ögat eller på radar, därför är det väldigt svårt att förutse, säger Ola Mattsson, vd på Gotlandsflyg till Hela Gotland.

Skållad av hett kaffe

Samtidigt hoppade även serveringsvagnen till så att en passagerare fick hett kaffe över sig. Hen fick brännskador och fördes chockad med ambulans till Karolinska Universitetssjukhuset efter landningen på Bromma flygplats.

Flygvärdinnorna behövde inte uppsöka sjukhus, men kunde inte fortsätta arbeta på flygningen tillbaka till Gotland. Planet blev 1,5 timme försenat medan de väntade på ny kabinpersonal.

– Det är väldigt väldigt sällsynt att sådant här händer, och det är extremt sällsynt att det blir så kraftiga luftgropar som det blev i dag. Det har aldrig hänt under mina sex år på Gotlandsflyg att följderna blir att flygvärdinnorna åker upp i taket och skadar nacken, säger Ola Mattsson.