Silvia måste vila

NYHETER

Skidolyckan kan störa det kungliga programmet

1 av 2 | Foto: Drottningen under skid-VM i Falun.

Drottning Silvia föll i ett brant parti och fick transporteras ned för pisten i en pulka.

Olyckan kan nu påverka drottningens kommande åtaganden.

– En fraktur är någonting som kommer ta tid att läka, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Gårdagens skidåkning i de schweiziska alperna fick ett oturligt slut för drottning Silvia. Hon föll illa i en brant, kunde inte åka vidare och fick därför akut transporteras ned för pisten i en pulka.

Hon kördes i bil till sjukhus där läkare konstaterade att hon ådragit sig en fraktur i sin högra axel.

– Drottningen ramlade dels för att det var dålig sikt i backen på grund av dimma och drottningen ramlade i ett brant parti i pisten, säger Margareta Thorgren.

Slipper gips

Margareta Thorgren berättar att kungen och drottningen har haft ett väldigt intensivt program fram till sin semester, som även den ska kombineras med kungliga uppdrag.

Efter semestern väntar ett fortsatt hektiskt schema men enligt Margareta Thorgren återstår det att se om det blir några förändringar i programmet för drottningens del.

– Drottningen är vid gott mod, men självklart är en fraktur någonting som kommer ta tid att läka, säger hon.

Drottningen har blivit ordinerad vila av läkarna, men hon har inte behövt gipsas. Hon kan dock behöva bära mitella en tid.

"Liten olycka"

Efter olyckan kördes drottningen från skidorten Klosters, där kungaparet ska befinna sig, till sjukhuset i Davos, enligt Expressen.

– Det var en så liten olycka så vi var inte involverade, vi fick bara information om att den svenska drottningen fördes till sjukhus under sen eftermiddag, säger Thomas Hobi, talesperson för polisen i Davos till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM