Svensk hittad död i peruanska öknen

NYHETER

Svensken Oscar Guzman har hittats död i Peru.

Hans kropp återfanns i öknen 38 dagar efter försvinnandet.

– Han var världens snällaste människa, säger hustrun Frida Pena.

Tipsa | Aftonbladet

53-årige Oscar Guzman Madariaga, bosatt i Mölndal, reste i början av februari till Peru för att besöka sina föräldrar. Klockan sex en måndagsmorgon sade han till sina föräldrar att han skulle ut och jogga längs stranden i kuststaden Ilo. Sedan dess har Oscar Guzman varit försvunnen.

I går hittades Oscar Guzmans kropp i öknen utanför Ilo, uppger den peruanska tidningen La Republica. Oscar Guzmans hustru Frida Pena bekräftar att makens kropp har hittats:

– Det är inte bekräftat formellt, polisen väntar på tandröntgenbilderna från Sverige. Men allt annat stämmer, kläderna och hans telefon, så vi är ganska säkra på att det är han, säger Frida.

Under makens frånvaro har hon själv tidvis deltagit i eftersökningarna i Peru. Hon åker i morgon från Sverige till Peru för att närvara under utredningen av dödsfallet.

Kroppen hittades av Jorge Flores Centeno, som letade efter arkeologiska fynd i öknen utanför Ilo.

– Jag kontaktade polisen omedelbart, berättar han för tidningen La Republica.

Kroppen har uppenbarligen legat länge på platsen, och har börjat förruttna. Det är än så länge oklart vad som har hänt med Guzman. Men hustrun säger:

– Jag tänker att han råkade befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Han var världens snällaste människa och var aldrig inblandad i något skumt. Vi spekulerar i att han har kidnappats och att kidnappningen sedan gick överstyr. Men vi vet inte, säger Frida Pena.

Familjen har fått ett omfattande stöd i efterforskningarna efter Oscar Guzman, bland annat med hjälp av Facebook:

– Vi har släkt i olika städer i Peru. I varje stad har de samlats för att kräva att polisen utreder vad som har hänt, säger Frida Pena.

ARTIKELN HANDLAR OM