Nya bokhandeln – riktar sig till möss

En ny bokhandel och teater öppnade natten till söndagen i Malmö – och de riktar sig till möss.

Konstnärerna Anonymouse som ligger bakom de små verksamheterna öppnade för drygt ett år sedan en italiensk restaurang och en fransk nötbutik som blev omåttligt populära – både bland möss och människor.

”Vi firar ett något sent ettårsjubileum som näringsidkare”, skriver de på sin Instagram.

För lite mer än ett år sedan öppnade det anonyma, världskända gatukostnärskollektivet Anonymouse en itanliensk restaurang, Il Topolino, och en fransk nötbutik, Noix de vie, på Bergsgatan i Malmö. Succén blev ett faktum.

”Vi firar ett något sent ettårsjubileum som näringsidkare”, skriver de på Instagram.

Och för att fira jubileumet kan nu Malmös möss njuta av en bra bok på bokhandeln Frankie och Benjys och unna sig att gå på de senaste teaterföreställningarna på Teatro Reggiano.

Bredvid den restaurang som blev så populär för ett år sedan driver Phuc Nguyen en thairestaurang för människor. Aftonbladet frågade honom då om han var orolig över konkurrensen och han svarade:

– Haha, nej, det är inte konkurrerande verksamhet.

Det har gått ett år sedan den första musverksamheten öppnades.
Det har gått ett år sedan den första musverksamheten öppnades.

Tivolin och tygaffärer

Efter braksuccén med restaurangen och nötbutiken har Anonymous hunnit starta flera verksamheter. I september tog de sig bland annat till Borås för att starta en tygaffär och en antikvitetsaffär.

”De nyöppnade butikerna Sorkhs skattkammare och Pärlans tyger finns nu att hitta för den som letar”, skrev de då på Instagram.

De har även ställt till med Tjoffsans tivoli för möss – komplett med bland annat pariserhjul och snurrande tekoppar.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN