Knivman skjuten på Schiphol-flygplatsen

NYHETER

Nederländsk militärpolis har skjutit en hotfull och knivbeväpnad man på flygplatsen Schiphol i Amsterdam.

Den 29-årige mannen greps och fördes till sjukhus – i en händelse som inte är terrorrelaterad.

1 av 4 | Foto: REUTERS
Den knivbeväpnade mannen fördes till sjukhus.

Militärpolisen Koninklijke Marechaussee har skjutit en man som kom in på polisernas kontor och hotade med kniv. Mannen träffades i benet, övermannades och greps.

– Efter att han hotat dem drog mina kolleger sina vapen och sköt honom i benet, säger Dennis Muller, presstalesperson vid polisen, enligt AFP.

Schiphol Plaza – en folktät del av flygplatsen som är öppen för alla där bland annat ankomsthallen och anslutningar till tåg och bussar ligger – utrymdes en kort stund i samband med skottlossningen.

Vid 17.30-tiden meddelade flygplatsen på Twitter att området öppnats upp igen för allmänheten. Bara en mindre del av flygplatsen var då fortsatt avspärrad.

Flygtrafiken ska inte ha påverkats.

Känd av polisen

Enligt polisen är händelsen inte terror- eller extremistrelaterad.

– Han verkade vara en förvirrad person. Våra utredare är på platsen för att avgöra vad hans motiv var, säger Dennis Muller.

Mannen är 29 år gammal och bosatt i Haag. Han är känd av polisen för att tidigare ha varit våldsam på flygplatsen, uppger militärpolisen på Twitter.

Schiphol ligger nio kilometer sydväst om Amsterdam och är en av Europas hårdast trafikerade flygplatser med rekordmånga, 63,6 miljoner passagerare, under 2016.

Vet du mer? Tipsa Aftonbladet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Amsterdam