Helikopter krashade i Göteborg

NYHETER

En helikopter har krashat från låg höjd vid Säve flygplats i Göteborg.

Foto: Den lilla skolhelikoptern välte av någon anledning i samband med landning.

Enligt räddningstjänsten var det en mindre helikopter som krashade. Larmet kom vid ett-tiden. Helikoptern ska ha krashat från låg höjd vid start eller landning och ingen person skadades i olyckan.

Sprutade skum

– Enligt de första uppgifterna som vi har fått så är det en civil skolhelikopter. De två personerna som fanns i helikoptern ska ha tagit sig ur, säger Mona Nordberg, polisens presstalesman, till TT.

Räddningstjänsten åkte dit och sprutade skum på den krashade helikoptern för säkerhets skull, men inga ambulanser behövde skickas till platsen.

Övning på låg höjd

Den havererade helikoptern ägs av företaget Svensk Pilotutbildning som utbildar piloter för kommersiell trafik. Olyckan inträffade under en övning på ett avgränsat område utanför skolans hangar.

– Jag har talat med piloten och fått bekräftat att den lutade lite mycket när han gick ned med den och att det var det som orsakade problemet, säger Roland Winsell på Svensk Pilotutbildning.

I helikoptern befann sig en lärare med sin elev, och det är inte säkerställt vem av dem som satt vid spakarna när den gick i marken.

Olyckan påverkade inte den ordinarie flygtrafiken på Säve flygplats.