Här dog två i krocken

NYHETER

Två personer omkom i den våldsamma kollisionen utanför Hässleholm.

Tre personer, varav två barn, skadades allvarligt.

Olyckan inträffade efter klockan sex i går kväll i korsningen vid Lommarp, på riksväg 21, utanför Vinslöv. Räddningstjänsten fick larmet 18.17 och den allvarliga trafikolyckan ledde till ett stort räddningspådrag.

En 71-årig man och en 64-årig kvinna från Vinslöv dog troligtvis omedelbart i kraschen. De färdades tillsammans med två barn, en 6-årig flicka och en 9-årig pojke.

– Flickan fick väldigt allvarliga skador och har förts vidare till Lunds Universitetssjukhus, säger Jan Larsson, biträdande inre befäl i Kristianstad.

I den andra bilen färdades en 34-årig man hemmahörande i Orusttrakten. Han fördes skadad med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad tillsammans med flickans bror.

Fick klippa upp taket

– Det var rörigt på plats och mycket att göra. Vi fick klippa av taket på ena bilen för att få ut människorna, säger Mats Nilsson, räddningsledare.

Olyckan inträffade när det äldre paret svängde av från en mindre väg till riksväg 21 och krockade med den andra bilen som färdades i riktning mot Hässleholm.

– Den ena bilen fick en kraftig smäll i höger sida och den andra i fronten, säger Nilsson.

Totalt arbetade nio räddningsarbetare från Hässleholm och Vinslöv på plats. Samtidigt stängdes trafiken av i båda riktningar. Vid 19.30-tiden släpptes trafiken på igen.

Nadia Bhere (.se)