Freivalds gör bostadsklipp

NYHETER

Säljer lyan som blev hennes fall – tjänar 3 miljoner

1 av 3 | Foto: Lägenheten ligger på översta våningen och har kungsbalkong.

Lägenhetsaffären som fick Laila Freivalds att avgå som minister första gången blev en bra privatekonomisk affär.

Nu säljer hon med minst tre miljoner i vinst.

Förre socialdemokratiske utrikes- och justitieministern Laila Freivalds ska sälja sin femrummare på Kungsholmen i Stockholm. Utropspriset uppgår till fem miljoner kronor. När lägenheten ombildades till bostadsrätt köpte hon loss den för drygt två miljoner kronor, skriver nättidningen Realtid. Vinsten lär därmed uppgå till över tre miljoner kronor.

När det uppdagades att Laila Freivalds hösten 2000, då var justitieminister, tillsammans med sin make köpte loss sin hyresrätt fick hon häftig kritik och tvingades till sist att avgå. Som justitieminister hade hon deltagit i beslut om att försvåra ombildning av hyresrätter till bostadsrätter.

Massiv kritik

2003 återkom Laila Freivalds som utrikesminister i regeringen Persson efter den mördade Anna Lindh. Men hon blev inte särskilt långvarig innan hon återigen fick kraftig kritik för sitt handlande i samband med flodvågskatastrofen julen 2004.

Det som dock blev hennes fall var hennes ingripande våren 2006 när Sverigedemokraternas webbsida stängdes ned. Den var då på väg att göra Sverige till måltavla för demonstrationer i efterdyningarna av massprotesterna mot Jyllandspostens Muhammed-karikatyrer.

TT