Sexfilm med modell hotar YouTube

NYHETER

Ronaldos ex-flickvän Daniela Cicarellis heta hemvideo riskerar att stänga videosajten

Supermodellen Daniela Cicarellis heta kärleksstund med nuvarande pojkvännen har blivit en superklickis på internet.

Men nu hotar en domstol att stänga YouTube i Brasilien, om inte filmen plockas bort permanent.

Foto: AP
Superklickis Ronaldos ex-flickvän Daniela Cicarellis ofrivilliga sexvideo har hamnat på nätet och hotar nu att stänga YouTube.

Redan i september kom domstolsbeslutet, och sedan dess har YouTube gjort allt för att stoppa filmen. Men den är så populär bland användarna att den ständigt laddas upp igen, under andra namn. Och internetbesökarna har inga problem att hitta den.

Strand

Dessutom har filmsekvensen, som visar Ronaldos superkända ex-flickvän i en het kärleksstund på vad som uppges vara en brasiliansk strand, givetvis spridits till ett oräkneligt antal andra videosajter världen över.

Överdomstolen i São Paolo hotar nu att stänga YouTube tills sajtens ägare Google Inc. hittat ett effektivt sätt att förhindra att filmsekvensen laddas upp igen.

Hemvideo

– Internet är demokratiskt och måste försvaras, men det här handlar om att ha någon slags kontroll för att förhindra övergrepp på människors grundläggande rättigheter, säger advokat Rubens Decousseau Tilikan, som representerar Cicarellis numera inte helt okände pojkvän Renato Malzoni till AP.

Vem som har gjort filmen är inte känt. Den har alla kännetecken av att vara en smygfilmad hemvideo.

Robert Triches