Göteborg vinner omröstningen om Sveriges bästa stad

NYHETER

Sveriges huvudstad är inte Sveriges bästa stad. Den platsen kniper i stället Göteborg, enligt aftonbladet.se:s läsare.

– Visst är Göteborg fint på sommaren, men en tråkig vinterdag föredrar nog de flesta Stockholm, säger Kristina Axén-Olin, nytt finansborgarråd i Stockholm.

Stockholm är Sveriges huvudstad med allt vad det innebär av storstadpuls och utbud. Trots det föredrar aftonbladet.se:s nätläsare Göteborg. På frågan "vilken är Sveriges bästa storstad" svarade 50,8 procent Göteborg. Stockholm seglade in på en andraplats på 38 procent och sist kommer Malmö med 12,7 procent.

" Stockholmare är inte kyliga"

Stockholms nytillträdda finansborgarråd Kristina Axén-Olin tror att resultatet beror på att det är flest Göteborgare som röstat.

– Ja, det måste det göra. Stockholm är en fantastiskt vacker stad med ett fantastiskt utbud. Att vi skulle vara kalla och kyliga i den här staden menar jag är en myt, säger hon.

Vidare tror hon att Stockholmarna är onödigt hårda mot sig själva.

– Vi undervärderar oss själva och hänger gärna på det här pratet om att Göteborg är så gemytligt och bra. Och visst, Göteborg är fantastiskt på sommaren, men en trist och kall vinterdag föredrar nog de flesta Stockholm.

"Jag vill ha skyskrapor i Stockholm"

Kristina Axén-Olin har precis tillträtt sin post som finansborgarråd i Stockholms stad och hon har många planer på hur Stockholm ska bli ännu bättre.

– Allt klotter ska tas bort inom 24 timmar av en speciell klotterpatrull och vi ska satsa ännu mer på att få bukt med nedskräpningen. Ett antal miljoner kronor kommer också att satsas på fasadbelysning runt om i staden. Dessutom skulle jag på sikt också gärna se ett par skyskrapor.

FÖRNEDRINGEN:

Anna Lindström