Han har mördat tidigare

NYHETER

Den misstänkte stampade ihjäl en annan man för 12 år sedan

Foto: mordet chockar byn En polis samlar ihop avspärrningsbanden vid det gamla parets hus i Ärla utanför Eskilstuna. Här blev den 83-årige mannen mördad hemma i sin egen hall. 31-åringen, som sitter anhållen för mordet, bor i samma by.

ÄRLA/STOCKHOLM

83-åringens mördare har dödat tidigare.

Som 19-åring slog han ner och hoppade sönder bröstkorgen på en 65-årig man.

-För mig har våld varit ett sätt att synas. Som jag sett det har det varit enda sättet för mig att få respekt, sa han då.

I dag begärdes 31-åringen häktad för mordet på 83-åringen.

Foto: "Det är fruktansvärt" säger den mördade mannens vän och granne Affe Karlsson.

I lördags anhölls 31-åringen misstänkt för att ha mördat den 83-årige mannen i den lilla byn Ärla utanför Eskilstuna.

I dag begärdes han häktad för mord.

Förhandlingarna hålls i morgon tisdag.

– Jag kan inte avslöja varför vi misstänker mannen för dådet, men han har gjort vissa medgivanden. Vi kan inte se något motiv till händelsen, säger kommissarie Svante Melin vid polisen i Eskilstuna till TT.

Familjen är i chock

I går samlades 83-åringens familj hemma hos hans son för att sörja tillsammans.

- Vi är i chocktillstånd hela familjen. Alla är samlade här hos mig och vi väntar på att få veta mera. Vi kan inte förstå det, vi har aldrig sett gärningsmannen förut, säger sonen.

Några hus bort bor Affe Karlsson, en av 83-åringens äldsta vänner.

- Det är fruktansvärt. Vi har haft så mycket kul ihop, vi spelade fotboll i samma förening från 50-talet och framåt. Det måste ha varit oprovocerat, han var lättsam, säger Affe Karlsson.

- Hela våldsmannens familj är lite egen, de hälsar aldrig när man träffar dem. Men att det skulle sluta så här tokigt. Det kunde man ju aldrig tro.

Känd våldsverkare

31-åringen är en känd kriminell. Under tre vansinnesdygn i december 1994 gick han och hans gäng, påverkade av alkohol och hasch, till attack mot flera personer i Eskilstuna. Först attackerade de en 37-årig man och misshandlade honom.

En kvart senare misshandlade han en 65-årig man på en busshållplats. 65-åringen avled efter tre månader i respirator.

Hoppade på livlös

Flera vittnen berättade under rättegången hur den nu 31-årige mannen hoppade på mannens bröstkorg när han låg livlös på gatan.

Han dömdes till åtta års fängelse för mord. Svea hovrätt skrev i domen att överfallet hade "präglats av en ovanlig hänsynslöshet och grymhet".

Mördaren ringde på

Tidigare artiklar:

Emma Löfgren, Zendry Svärdkrona