"Vi dricker öl och stångas på KGB"

Foto: Mia Coldheart (här i mörkt hår), gitarrist och sångerska i Crucified Barbara, gillar nattmackor på Seven eleven.
NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan en kväll? Mia Coldheart, 26, sångerska och gitarrist i Crucified Barbara.

På eftermiddagen halkar jag rätt in i en make up-reklam på Kicks där tjejen har precis mina färger, så då måste ju jag bli så där glassig också. Väl hemma är färgen misstänkt lik tre andra burkar, och ser inte alls så där glänsande dyr ut som i butiken, men, men ... Efter att ha rivit ut allt i garderoben på golvet, försvinner jag ut i mina vanliga rocktrasor, och springer försenat mot kommunala färdmedel.

Sen möter jag upp några kompisar på KGB bar där vi tillbringar tre timmar med att dricka öl, stångas och skojas med varandra och skön personal. Vid 24-snåret drar det ihop sig för att packa sig vidare. Några stannar kvar, några viker av till förmån för annat, kanske roligare, sällskap. Jag och resterande kämpar tar en rask promenad till Pub Anchor, där det bjuds på hårdrock, ostyriga hårmanar, luftgitarrlir och lätt klaustrofobi.

Strax före 03.00 tänds lamporna och hundra par simmiga ögon blinkar yrt runt i lokalen. Jag och mina tappra traskar bort till Seven eleven. Där försöker jag överyga sällskapet om hur fantastiskt det är att äta Big toast med kalkon och ost. Det slutar med att jag köper två extra och kastar dem i famnen på mina förnekande kamrater, endast för att frälsa dem med kännedomen om denna grymma nattmacka. De tuggar glatt men kanske inte lika passionerat som jag hade förväntat mig.

Säger god natt till mitt sällskap och försöker ta en tunnelbana. Blir osams med SL:s röststyrda reseplanerare men efter ett par försök och ett lite mildare, monotont röstläge blir jag hänvisad till Slussen för nattbuss. Väl där blir jag alldeles för trött på mig själv och vinkar i stället in en taxi som tar mig hem till förorten. Väl hemma bannar jag mig själv för att jag glömt vattna mitt groddprojekt, tuggar i mig några torra stackare och plumsar sedan utmattad i säng.

Så spenderar Mia tusenlappen

Aftonbladet