Många ännu utan ström i Västsverige

NYHETER

Men i Göteborg är allt som vanligt igen

I Göteborg har nu nästan alla abonnenter fått tillbaka strömmen.

Men i Västsverige är fortfarande många människor strömlösa.

Knappt 30 000 av Vattenfalls kunder och 8 000 av Fortums kunder i Västsverige saknade ström vid åttatiden på måndagsmorgonen. De flesta strömlösa abonnenterna fanns i området kring Kinna, Svenljunga och Gislaved. Många strömlösa hushåll finns också kring Alingsås, i Bohuslän, runt Trollhättan och upp mot Dalsland.

I Göteborg var på söndagskvällen drygt 8000 utan ström, men under natten och på morgonen har i stort sett alla fått tillbaka strömmen.

Vinden har lagt sig

Igår hade elbolagens reparatörer svårt med reparationsarbetet på grund av det hårda vädret, men idag har stormen bedarrat. Det blåser fortfarande friskt längs bohuskusten, men vindstyrkorna har sjunkit till 15 meter/sekund enligt SMHI:s observationer.

Vägarna i länet är farbara på de allra flesta håll enligt Vägverket

– Vi har haft ett och annat ströjobb med nedfallna träd på små vägar. Men det är inte mycket att göra på grund av stormen för vår del längre, säger Tomas Gustafsson på räddningstjänsten i Stor-Göteborgs ledningscentral.

Kollektivtrafiken rullar nu också som vanligt. Undantag är pendeltågen till Alingsås, där det är förseningar och Röd expressbuss, som är inställd mellan Härryda och Tahult på grund av nedfallna träd.

Eric Thorsson