Bäst på streetdance

Foto: På lördag är det dags för Juste Debout Scandinavia, en av världens största streetdance-tävlingar. ”Skandinaviens bästa dansare kommer. Det kommer att bli riktigt roligt”, säger Niki Tsaptos som tävlar i par med Yared Cederlund.
NYHETER

Popping, locking och house. Nu är det dags för streetdance-festival i Rinkeby.

– Flera av världens bästa dansare är på plats, säger arrangören Joachim Hövel.

Foto: Streetstar   När: 26-28 januari. Var: Ungdomens hus, Rinkeby. Pris: Vid entrén 200 kronor per dag, vid förköp 150 kronor för en endagsbiljett och 250 kronor för tvådagarsbiljett.

Streetstar, så heter dans-festivalen som anordnas för andra gången i ordningen. I år har den flyttat från Solna till Rinkeby.

– Flera av oss som är med och anordnar den är själva uppvuxna i Rinkeby och Tensta. Så det är kul att ta dansen dit ut igen. Där finns så mycket talanger som annars inte får tillfälle att se dans av så här hög kvalitet, säger Joachim Hövel.

Bland annat kommer stjärngruppen Elite Force från New York på besök som har dansat med artister som Michael Jackson, Mariah Carey och TLC. Även Renegade från legendariska Rocksteady Crew ska vara på plats och dansa breakdance i festivalens tjej-klass.

– Den klassen är ny för i år. Vi har samlat åtta av världens bästa tjejer som ska battla mot varandra. Två av deltagarna är från Sverige, säger Joachim Hövel.

På festivalens andra dag är det dags för en av världens största streetdance-tävlingar, Juste Debout Scandinavia. Deltagarna tävlar i locking, house, new style/hiphop och popping. Vinnaren kvalificerar sig direkt till finalen i Paris.

Niki Tsaptos, 22, från Stockholm blev tvåa förra året. Den här gången hoppas hon på vinst.

– Men jag har varit skadad, då jag haft ont i ett knä. Men det kan gå ändå. Det blir i alla fall väldigt roligt, säger hon.

Här lär du dig streetdance

Här visar du dina nyfunna moves

Streetdanceordlista:

Jonas Andersson (.se)