Högerextremister kartlägger poliser

NYHETER

Anser att de borde avlivas – har fått ut namnen på 3 700 poliser

Den 33-årige nazisten ser Sverige som en fiendestat och tycker att poliser borde avlivas.

Enligt honom är polismorden i Malexander rena paradiset.

Nu har han fått ut en lista med namn på 3 700 poliser.

Foto: Här poserar den högerextremistiske 33-åringen med ett svärd.

För två år sedan dömdes fyra i nazistgruppen till fängelse för att ha krossat fönsterrutor för mångmiljonbelopp. De såg skadegörelse mot offentliga byggnader som en revolutionär handling.

I dag har de lämnat fönsterkrossandet bakom sig och begär i stället ut uppgifter om försvaret, polisen och andra statliga myndigheter.

Sverige en fiendestat

Den 33-åring från Eskilstuna som Metro menar framstår som ledare för gruppen fick nyligen hemskickat en lista med samtliga anställda vid polismyndigheten i Västra Götaland.

Mannen säger att han uppfattar ”Sverige som en fiendestat och vill orsaka den största möjliga skada”. Han hoppas också att ”beställningarna ska skada Sverige”. I en skrift har han kallat Malexanderdåden för ”rena paradiset i jämförelse med vad som komma skall”.

Handläggare anmäls

En 28-åring i samma grupp som sitter på Tidaholmsanstalten har begärt samma uppgifter i samtliga län och alla landets kammarrätter har en sådan begäran i hans namn.

– De är ett par tre stycken och de gör likadant allihop. Det är väl ett sätt för dem att hålla samhällsmaskineriet i arbete, säger Krister Hansén, enhetschef vid Säkerhetspolisen till Metro.

En personalhandläggare har anmälts för att han lämnat ut uppgifterna.

Olof Jönsson