Politiker åtalad för vapenbrott

NYHETER

Tidigare häktad för grov misshandel av sin fru

Lokalpolitikern i Jönköping häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel av sin fru. Under husrannsakan hittades ett gevär. Nu åtalas mannen för vapenbrott.

Det var slutet av maj som mannen häktades för misshandeln av sin fru. Han frigavs efter en månad, detta efter att frun tappat minnet på grund av den allvarliga hjärnskada hon ådrog sig i samband med den misstänkta misshandeln.

Mannen hävdade att kvinnan trillat ned för en trappa i källaren. Åklagaren kunde inte styrka brott eftersom kvinnan inte kunde redogöra för vad som skett.

Remingtongevär från 1867

Kvinnan kom in till sjukhus först efter ett par dagar. Hon hade legat på en tältsäng i källaren och det var en granne som larmade ambulansen. När polisen gjorde husrannsakan hos den moderata politikern fann man ett gammmalt gevär. Nu åtalas mannen för vapenbrott eftersom han inte hade licens för vapnet. Geväret, av märker Remington, är ett arvegods från 1867. Normalt behövs inte licens för vapen tillverkade före 1890, men detta var ett undantag eftersom vapnet var avsedda för gastäta enhetspatroner.

- Mannen borde kontrollerat detta, han har flera andra vapenlicenser. säger kammaråklagare Erik Schreiber, som också hade hand om misshandelsfallet.

Oskar Kollberg