Mamman övergav två små barn i kokhet bil - båda dog

NYHETER

Lämnade dem i bilen eftersom hon saknade barnvakt

Foto: Sametta Hayward, 27, förs till häktet.

Barnvakten kunde inte komma och Sametta Hayward måste till jobbet. För att lösa problemet lämnade hon sin ettåriga dotter och fyraårige son i bilens 60-gradiga värme.

När hon kom tillbaka åtta timmar senare var barnen döda.

Foto: Shawn Campbell jr, 4, och Triniti Campbell, 1, klarade inte hettan i bilen när mamma jobbade.

Den ensamstående mamman Sametta Hayward, 27, från Hanahan i South Carolina, hade barnvaktsproblem i förra veckan.

Hon måste till jobbet och körde med barnen till gruppboendet där hon arbetade. Men i stället för att ta med dem till arbetsplatsen lämnade hon barnen i bilen på parkeringen utanför.

Bilen blev glödhet

Det var drygt 30 grader ute och solen gassade. I bilen fanns en elektrisk fläkt och hon lämnade mat och vatten till barnen. Men det var inte tillräckligt.

- När solen skiner stiger temperaturen i bilen till 60 grader på en kvart. En sådan temperatur kan döda en vuxen eller ett barn på några minuter, säger akutläkaren Keith Borg till AP.

När hon efter åtta timmar kom tillbaka var barnen döda eller döende. Hon åkte hem och duschade dem och gjorde ett klädbyte.

En dag senare fann polisen de båda barnen döda i lägenheten. De låg då i en soppåse under diskbänken.

Många frågetecken

Sametta Hayward var svårt chockad samtidigt som polisen är förbryllad.

Varför tog hon inte med barnen till jobbet och varför larmade hon inte ambulans när hon kom tillbaka till bilen? Eller varför åkte hon överhuvudtaget till jobbet?

- Hon var antagligen rädd att förlora jobbet om hon sjukskrev sig, säger polisbefälet Michael Fowler.

Haywards granne Tony Smith beskriver henne som en normal mamma med glada välmående barn. Hennes arbetsgivare hävdar att hon skötte arbetet fläckfritt. Själv har hon ännu inte gett någon förklaring och är nu misstänkt för mord eller dråp.

Tomas Skoglund