Åttaårig pojke återfunnen

Publicerad:
Uppdaterad:

Hade somnat hemma hos kompis

1 av 3 | Foto: Peter Hamberg
Polisen satte in en helikopter i sökandet efter åttaårige Elias.

Elias Nilsson, 8, är återfunnen.

Han dök upp i sitt hem efter att ha varit försvunnen sedan i går kväll.

– Det är skönt att han har kommit tillbaka, säger Elias mamma till aftonbladet.se.

Under kvällen och natten letade polispatruller och hundar efter åttaåringen. Även pojkens föräldrar deltog i sökandet. På fredagsmorgonen utökades resurserna med bland annat en helikopter.

Men vid 10-tiden kom det glädjande budskapet. Elias var återfunnen.

–Elias har återkommit till bostaden. Det verkar som att han har sovit över hos en kompis utan att höra av sig hem, säger Christer Johansson, presstalesman vid polisen i Västernorrland till aftonbladet.se.

Hemma hos kompis

Elias Nilsson försvann vid halv tio-tiden i går kväll. Efter fotbollsträningen gich han hem till en kompis. Men när han aldrig dök upp blev föräldrarna oroliga och kontaktade polisen.

– Jag trodde att någon hade lurat in honom i en bil, säger Elias mamma när aftonbladet.se träffar henne och Elias hemma på Alnö.

Men i själva verket hade Elias gått hem till ytterligare en kompis, där han somnade. Han kunde inte ringa hem eftersom familjen håller på att byta telefonabonnemang.

– Det är skönt att han har kommit tillbaka. Nu ska vi diskutera igenom det här, men det är ju omöjligt att ha full kontroll, säger Elias mamma.

Yenz Öhman, Johanna Melén, Nicklas Hermansson

Publicerad: