Man tvingades äta sitt finger

NYHETER

Polisen: Något av det grövsta jag sett

Först skar gärningsmännen av 53-åringens finger.

Sedan tvingades mannen äta upp delar av sin avskurna kroppsdel.

– Det här är något av det grövsta jag har sett under min tid vid polisen, säger kriminalchefen Eskild Bossen i danska Tønder till tidningen JydskeVestkysten.

Den grymma tortyren pågick under flera veckor. Så sent som i söndags uppsöktes 53-åringen av sina plågoandar. Då var han nära att kvävas när en plastpåse träddes över hans huvud samtidigt som en av gärningsmännen slog honom med knytnävarna.

Narkotikaskulder

Polisen misstänker att obetalda narkotikaskulder ligger bakom den fasansfulla historia som nu rullas upp i Bredebro i Tønder kommun, sydvästra Jylland.

Sammanlagt fem män, den yngste av dem bara 15 år, har deltagit i misshandeln.

Tortyren kulminerade när 53-åringen fick sitt högra lillfinger avskuret med hjälp av en sax. Blödningen försökte man hejda genom att trycka mannens hand mot en glödhet kokplatta. Efteråt tvingades han att äta delar av sitt finger.

Krossade mannens knä

Vid ett annat tillfälle krossades hans knä med en hammare. En annan gång riktade gärningsmännen en pistol mot mannens huvud, tryckte av, men vapnet klickade.

– Det här är något av det grövsta jag har upplevt under min tid vid polisen, säger Eskild Bossen, kriminalchef i Tønder till JydskeVestkusten.

I går häktades två av gärningsmännen, skriver tidningen. Den 15-årige misshandlaren har placerats på institution.

Johanna Melén