Årets värsta natt i Skåne

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-05

30 personer greps under stökig helg

Som en nyårsnatt – fast värre.

Årets hittills värsta natt i Skåne innehöll bråk, våldtäkter och fylla.

Bråket på Bodoni i Malmö slutade utanför Inkonst.

Natten mellan lördag och söndag var mycket stökigare än vanligt. 68 fall av misshandel anmäldes till polisen mellan 23.00 i lördags kväll och fram till 05.00 i går morse.

30 personer greps och 50 stycken omhändertogs.

–Det brukar inte vara så här mycket. Ibland när det är festivaler eller liknande kan det se ut så här. Men på en helt vanligt lördag som inte ens är lönelördag brukar inte så här mycket inträffa, säger Mikael Persson, på polisens ledningscentral.

Två våldtäkter i helgen

Minst två våldtäkter anmäldes dessutom till polisen. En 16-årig flicka våldtogs i lördags kväll utomhus i Billesholm utanför Bjuv. En 23-årig man greps vid 23.30 och är nu anhållen misstänkt för våldtäkten.

–Flickan har läkarundersökts och vi har hört henne under dagen. Mer kan jag inte säga om händelsen, säger Leif Nilsson, inre befäl på Helsingborgspolisen.

På Börringengatan i Malmö våldtogs en kvinna strax före 01.30 . I går kväll hade polisen fortfarande ingen misstänkt för brottet.

I Malmö kallades flera polisbilar till Bergsgatan efter ett bråk strax efter klockan 02 i går morse. En man greps efter att ha misshandlat tre personer. Bråket startade på nattklubben Bodoni där mannen gick bärsärkagång. Mannen försvann i riktning mot Chokladfabriken och greps sen utanför Inkonst.

Kajsa Sigvardsson (.se)

ANNONS