Åtalet ogillades

NYHETER

28-åringen endast dömd för narkotikabrott

28-åringen som åtalats för mord på 19-årige Dana Muhiddin är en fri man.

Tingrätten ogillade mordåtalet liksom vållande till annans död. Rätten anser att det inte är bevisat att 28-åringen varit ute efter att döda Muhiddin utan att han handlat i nödvärn.

Det blev tingsrättens utslag när domen mot den för mordet på 19-årige Dana Muhiddin offentliggjordes nu på eftermiddagen. 28-åringen stod åtalad för mord alternativt grov misshandel samt vållande till annans död, men åtalet ogillas helt.

Det var på den dödes bröllopsdag som hela händelsen utspelades. Ett långvarigt bråk mellan 28-åringen och i första hand den avlldnes flickvän fick då ett tragiskt slut. 28-åringen och brudgummen började bråka och det hela slutade med att brudgummen fick ett stick med en kniv i halsen.

Tingrätten anser att mannen handlat enligt nödvärnsrätten. De båda männen slogs med knivar i händerna och enligt domen kan det dödande slaget ha varit ett sätt för 28-åringen att freda sig mot angrepp. Rätten har tagit i beaktande att 28-åringen inte skulle hinna fly, att endast ett slag eller stick utdelats och att mannen inte haft uppsåt att utöva dödligt våld.

Enligt domen ska dock 28-åringen betala ett skadestånd på totalt 63 000 kronor till 19-åringens far, 50 000 kronor för sveda och värk och de övriga 13 000 kronorna för begravningskostnader.

28-åringen döms till 30 dagsböter à 50 kronor för narkotikabrott.