lägg inte ut!!!

NYHETER

Reportage om reporter fälls DETTA ÄR EN TEST

sdfölfjödjkls

sdöfljköafjöjk Reportage om reporter fälls

Pressens opinionsnämnd fäller branschtidningen Resumé för ett reportage om en Expressenreporter som ”wallraffade” sig in i den socialdemokratiska partitoppen och deltog i förra årets kampanjarbete. I Resumés reportage beskrevs hur den kvinnliga reportern inlett ett förhållande med en ombudsman som berättade att han ”mådde jävligt dåligt och kände sig som en urvriden disktrasa” när sanningen avslöjades.

Flera anonyma partiarbetare uppgav att de betraktat ombudsmannen och kvinnan som ett par.

Reportern ville inte svara på frågor från Resumé. Via mejl förnekade Expressens redaktionschef att reportern och ombudsmannen haft ett förhållande. I en skriftlig fråga undrade Resumé om det var förenligt med god journalistik att ”en wallraffade reporter inleder ett sexuellt förhållande med dem hon är satt att infiltrera?”. Redaktionschefens svarade att frågan var ett sätt att förminska en kvinnlig reporter.

Pressombudsmannen (PO) friade Resumé, bland annat med hänvisning till att reportern haft möjlighet att bemöta tidningens påståenden. PO:s beslut överklagades och Opinionsnämndens slutsats blir att Resumé orsakat reportern en oförsvarlig publicitetsskada genom att antyda att hon inlett ett sexuellt förhållande med ombudsmannen.

TT