”Vi ska uppträda med värdighet”

Foto: Foto: JIMMY WIXTRÖM
Ulrica Schenströms och TV 4-reportern Anders Pihlblads kyss har väckt uppståndelse.

avLeif-Åke Josefsson, Olle Castelius

NYHETER

Socialminister Göran Hägglund (kd) kritiserar nu offentligt Ulrica Schenströms restaurangkyssar.

Men statsministern fortsätter att hålla sin statssekreterare om ryggen.

Aftonbladets avslöjande att statssekreterare Ulrica Schenström i berusat tillstånd pussat och kramat TV4:s politiske reporter Anders Pihlblad på en krog i Stockholm har nu fått politiska konsekvenser.

I Dagens Ekos lördagsintervju kritiserar socialminister Göran Hägglund (kd) Ulrica Schenströms beteende som han anser undergräver respekten för regeringens arbete.

– Om man får tro vittnesmålen som speglas i artikeln är det ingen bra bild av regeringens högsta tjänstemän. Vi ska uppträda med integritet och värdighet för vi har ett väldigt stort ansvar och är bärare av ett förtroende som vi ska motsvara. Jag tror att det här är lite oväntade bilder för de flesta väljare, säger han.

Har gått över gränsen

Ulrica Schenström vill själv inte säga något om restaurangincidenten. Under stämmomiddagen på moderaternas partistämma i Gävle i går kväll satt hon först nära Fredrik Reinfeldt vid honnörsordet. Sedan höll hon sig diskret i festens utkant.

När hon träffar Aftonbladet skakar hon bara på huvudet och säger ”Jag vill inte prata om det” och lämnar sedan snabbt festen.

Enligt Göran Hägglund råder det dock ingen tvekan om att hon gått över gränsen för vad som är acceptabelt.

– Jag tycker inte att landets högsta tjänstemän ska uppträda berusat och exponera sig på det sätt som framgått av de här fotografierna. Vi har ett ansvar där vi får hålla oss inom de ramar som skapar respekt för regeringens arbete, säger han till Dagens Eko.

Statsminister Fredrik Reinfeldt fortsätter dock att hålla sin statssekreterare om ryggen.

– Det som inträffat föranleder inga åtgärder från min sida, säger han till Aftonbladet.