Hade Max-oflyt på parkeringen

NYHETER

Fick jättelik skylt rakt över bilens motorhuv

Foto: Tur i oturen En 8-10 meter hög skylt krossade minibussen.

Sällskapet stannade vid hamburgerrestaurangen i Örnsköldsvik för att undvika en olycka på E4. 

Då föll en jättelik skylt rakt över bilen.

– Jag kände att det kom en kraftig vindby, nästa sekund så smällde det, säger Mathias Eriksson-Livbom, 39, som satt i fordonet.

Mirakulös tur eller maximalt oflyt. Båda faktorerna stämde in på händelsen vid hamburgerrestaurangen Max i Örnsköldsvik på måndagseftermiddagen.

– Det var stopp på E4 så vi svängde in där och väntade på att trafiken skulle öppnas, säger Mathias Eriksson-Livbom som satt i den olycksdrabbade bilen.

Dundrade ner

Helt plötsligt rasade en 8 till 10 meter hög Max-skylt över gräsmattan och slog med dunder och brak in i den vita skåpbilens motorhuv.

– Man fattade inte vad som hände. När en bil står parkerad så ska inget kunna hända. Efter en sekund när det slutat skaka insåg jag att skylten rasat och kunde bara skåda förödelsen, säger Mathias Eriksson-Livbom.

Tillsammans med några vänner var han på väg söderut i arbetet.

Marginalerna var denna gång på hans sida.

– Hade skylten ramlat två decimeter bak på bilen så hade jag kanske slagit i huvudet, men som tur var satt jag nog långt bak.

Maximal otur

På Max ser man med stort allvar på händelsen.

– De hade maximal otur, men det viktigaset är att ingen skadades, säger Pär Larshans, säkerhetschef på Max, och fortsätter:

– Det här ska ju inte kunna ske, och har aldrig hänt tidigare. Det blåste en hel del, men dessa skyltar ska kunna klara sådana vindstyrkor. Självklart måste vi ta reda på vad orsaken var.

Av de fyra som färdats i bilen var det bara Mathias som befann sig i den när olyckan inträffade.

Trots att det var riktigt nära ögat har han känt sig ok sedan incidenten.

– Vi är väl ganska lugna av oss uppe i norr. Det är inget att jaga upp sig över när det gick så bra.