Därför lämnades bebisen vid vägkanten

1 av 3 | Foto: Efter att den lilla flickan fått mat så öppnade hon ögonen.
NYHETER

Den lilla babyn överlevde tack vare att danskan Maria Kristensen ammade henne.

Nu har mamman till den lilla flickan, som lämnades i vägkanten, gett sig till känna.

– Nu har jag fått en förklaring till varför hon gjorde det, säger hjältinnan Maria till Ekstrabladet.

Babyn övergavs i Kusadasi i Turkiet i början av juli. I den 40-gradiga hettan låg hon i en liten väska i vägkanten.

Maria Kristensen, 25, hennes man Kent Sörensen och sonen Lucas, 3 år, åkte förbi i en taxi. Paret stannade och såg att byltet var en nyfödd liten flicka. Utan att tveka lyfte Maria upp babyn.

– Först såg det ut som att bebisen var död. Hon hade ingen färg alls i ansiktet och ögonen var stängda. Hon var fortfarande blodig sedan födseln, sa hon till Aftonbladet efter hjälteinsatsen.

På barnhem

Till en början hade flickan inga krafter till att äta.

– Men efter ett tag började hon ta bröstet.

Efter ungefär en halvtimme hade babyn ätit klart och kvicknat till. Den lilla flickan som Maria antagligen räddade livet på togs efter hjälteinsatsen om hand av ett barnhem.

Mamman gav sig till känna själv

Sedan den där dagen i juli har det fram tills nu varit okänt vem som är den lilla babyns föräldrar. Men efter en omfattande sökinsats har flickans mamma nu anmält sig själv till myndigheterna, enligt den turkiska tidningen hurriyet.com.

Kvinnan är universitetsstuderande och fick den lilla flickan utomäktenskapligt. Hon är fattig och vill inte ta sig an sitt barn, enligt den turkiska tidningen.

"Jag kommer aldrig att förstå det"

Danska Maria Kristensen ska själv få barn om ungefär en månad. Hon följer turkiska medier som skriver om den lilla flickan, som nu fått en ny familj, regelbundet.

– Jag är glad att hon (mamman) har gett sig till känna, för nu har jag fått en förklaring till varför hon gjorde det. Men jag kommer aldrig att förstå det. Jag tycker också det låter lite märkligt att hon är fattig eftersom hon går på universitetet, säger Maria Kristensen till Ekstrabladet.

Maria Kristensen har svårt att svara på vad hon tycker att mamman ska få för straff.

– Jag önskar ingen något illa så jag har svårt att svara på vilket straff som skulle passa. (...) Hon har garanterat mått väldigt dåligt redan, på grund av vad hon gjort, säger hon till Ekstrabladet.