Man knivhögg tre personer på Värmdö

NYHETER

En man har gripits misstänkt för att ha knivhuggit flera personer på Värmdö öster om Stockholm.

Tre personer ska ha kommit till skada, varav en kvinna allvarligt.

– Det verkar vara ett rent vansinnesdåd, säger en polis med insyn i fallet.

Vittnen ska ha sett mannen gå omkring i det lilla samhället innan knivdåden skedde. Han ska ha då ha varit hotfull mot flera personer. Mannen, som är i 40-årsåldern, knivhögg tre personer i samma villaområde på Saltarö innan han kunde gripas.

Mor och dotter

De knivskurna ska vara en mor och dotter, 56 och 31 år, på en adress, samt en man som vistades i ett annat hus. 31-åringen och mannen ska bara ha blivit lindrigt skadade medan moderns tillstånd är allvarligare efter att ha huggits i båda sidorna.

– Men det är ingen fara för hennes liv just nu, säger Albin Näverberg, informatör på Stockholmspolisens ledningscentral.

Den 56-åriga kvinnan fördes till Karolinska universitetssjukhuset.  Platserna där attackerna skedde har spärrats av för tekniska undersökningar.

Inte planerat

 Enligt polisen finns inget som tyder på att dådet var planerat.

– Ingenting tyder på att det relationsrelaterat, det verkar vara ett rent vansinnesdåd, säger en polis med insyn i fallet.

Grannarna varnade varandra för "en galning som är lös" och låste in sig under tiden knivmannen härjade i området. Den gripne mannen är inte känd för polisen sedan tidigare.