De tvivlar på att Titanic funnits i verkligheten

Leonardo DiCapario och Kate Winslet i ”Titanic”.
Leonardo DiCapario och Kate Winslet i ”Titanic”.

I dagarna är det 100 år sedan Titanic förliste i Atlanten.

Men alla tror inte att olyckan verkligen ägt rum.

– Jag har alltid trott att det bara handlade om en film, skriver Charlotte Hall på Twitter.

Titanic sjönk på jungfruresan 1912.
Titanic sjönk på jungfruresan 1912.

Det är många som uppmärksammar 100-årsdagen av Titanics förlisning den 15 april 1912. I söndags avseglade ett kryssningsfartyg från Southampton med destination New York för att högtidlighålla årsdagen. Samtidigt strömmar folk till biograferna där James Camerons filmatisering Titanic från 1997 nu visas i 3D.

"Ingen har berättat"

Men i och med årsdagen verkar en handfull personer ha fått sig en ofrivillig historielektion. I går uppmärksammade bloggare att flera användare på mikrobloggen Twitter tror att Titanic aldrig funnits i verkligheten.

– Ingen har berättat för mig att det var på riktigt. Varför får jag reda på det här först nu, frågar sig Brittany, som är en av flera som tar upp frågan om Titanics existens.

– Jag har inte haft en aning om att Titanic var på riktigt. Jag trodde att det bara var en i raden av filmer som jag ännu inte har sett, instämmer Megz.

Slutar kryssa

Om twittrarna håller fast vid sin Titanic-förnekelse framgår inte av deras inlägg. Men för "Mr. Dragon Slayer" får upptäckten konsekvenser för hans val av färdmedel framöver.

– Titanic var alltså på riktigt. Jag tänker aldrig åka på en kryssning efter det här, skriver han.

Publisert: