Säkerhetshål upptäckt i Galaxymobil

NYHETER

Ett allvarligt säkerhetshål har upptäckts i Samsungs storsäljare Galaxy S4.

Sårbarheten gör att det går att komma åt e-post och datatrafik.

Forskare vid Ben-Gurionuniversitetet i Israel har upptäckt säkerhetshålet. Enligt forskarna gör hålet det möjligt för hackare att lätt komma åt innehållet i telefonen. I värsta fall ska en skadlig kod via mobilen även kunna komma åt företagsnätverk och därinne löpa amok, skriver TT och hänvisar till Wall Street Journal.

Forskarna klassar säkerhetshålet som en "kategori ett" vilket är den mest allvarliga säkerhetsrisken på skalan.

Godkänt av Pentagon

Hålet berör plattformen Knox som är ett säkerhetssystem som tänkt att användas av företag och myndigheter som ställer stora krav på säkerhet. Samsung har satsat stort på systemet som bland annat har godkänts av Pentagon. Det innebär att systemet anses vara så säkert att det kan användas av amerikanska myndigheter och militären, skriver Cnet.

– Knox har godkänts av många organisationer och myndigheter. Denna svaghet måste åtgärdas omedelbart innan det hamnar i fel händer, säger forskaren Mordechai Guri till Cnet.

Samsungs representanter säger till Wall Street Journal att man tittar på påståendena, men att en första utredning visat att hotet inte är så allvarligt som forskarna påstår.