Nyheter

Straffet: Fest på livstid

Av: 

Ida Gustafsson

NYHETER

San Antonio låter som en turistresort med sin pool, ständiga grillpartyn och övernattningsmöjligheter.

Men det är ett fängelse.

Och det är så bra att internerna inte vill åka därifrån när straffet är avtjänat.

Flera av fängelserna i Venezuela är överbelagda och internerna själva uppges ha tagit makten över fängelserna, rapporterar australiska tv-kanalen SBS.

Upplopp och upprorsstämning är vanligt på fängelserna runt om i landet.

Men inte på San Antonio-fängelset – där pågår den eviga festen.

”Blev förvånad”

Internerna och deras besökande familjer kan bada i poolen, gå på grillfest och dansa till levande musik.

Fängelset är så trevligt att ingen egentligen vill lämna det när straffet är avtjänat.

En reporter från SBS fick tillstånd från internernas ledare, El Conejo, ”Kaninen”, att filma fängelset från insidan. Ricardo avtjänar ett straff för knarklangning och han berättar hur han reagerade när han kom till San Antonio:

– Jag blev förvånad när jag kom till fängelset, för det är inte som ett fängelse. För jag hittade en restaurang, jag hittade ett ställe där de grillade kyckling och så finns det ställen att dricka på. Jag blev verkligen förvånad, säger Ricardo till SBS.

Inne på området finns även möjlighet för internerna att tjäna pengar. En av internerna driver en frisörsalong där han klipper andra fångar, men framförallt deras besökande fruar.

”Vi har det bra”

Inne på området finns inte uniformerade fängelsevakter, utan fångarna bevakas av civilt klädda män som bär dolda vapen. Vakterna går runt bland internerna som dansar och badar med sina familjer.

– Folk som kommer hit blir glada. Och när de åker härifrån känner de sig lugna för att de vet att vi har det bra, säger Ricardo. 

Men det är inte första gången som San Antonio blir omskrivet. I april fick fängelset stora rubriker då en nattklubb öppnades innanför fängelsemurarna. Förutom att ha en DJ och ljusutrustning anlitades även strippor för att underhålla de dömda fångarna.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert: