Nyheter

Brittisk kanalsimmare död – maken såg allt

Av: 

Björn Barr

NYHETER

Kanalsimmerskan Susan Taylor hade knappt två kilometer kvar till den franska kusten.

Då blev hon plötsligt akut sjuk och fick hjärtproblem.

Hennes man såg hela dramat från följebåten – bara några meter därifrån.

Kanalsimmerskan Susan Taylor hade bara två kilometer kvar tills sitt mål, då dog hon.
Kanalsimmerskan Susan Taylor hade bara två kilometer kvar tills sitt mål, då dog hon.

Tidigt på söndagsmorgonen kastade sig Susan Taylor, 34, i vågorna utanför Samphire Hoe i grevskapet Kent. Målet, Frankrikes kust, låg nästan 34 kilometer bort – tvärs över den Engelska kanalen. Insmord i gåsfett och med ordentliga simkläder var Susan Taylor förberedd på att klara kanalen på 15 timmar. Men knappt två kilometer från den franska kusten blev hon akut sjuk, skriver Daily Mail.

Mannen såg på

Strax efter klockan 17 på söndagen anropade Taylors följebåt franska myndigheter och bad om att en defibrilator skulle skickas ut. Med på följebåten fanns både Susans bror David och hennes man Stephen. Enligt Daily Mail var det David som drog upp Susan ur vattnet och försökte återuppliva henne. Men trots de tidiga insatserna gick Susan Taylors liv inte att rädda. Två timmar senare dödförklarades hon på ett sjukhus i Boulogne-sur-Mer.

– Jag är helt förstörd. Jag har förlorat den bästa personen i världen, säger Artur Wright, Susans pappa efter dödsbeskedet.

Donationerna strömmar in

Anledningen till att Susan Taylor försökte korsa kanalen var för att samla in pengar till ett hospice för dödssjuka barn. Sedan uppgifterna om att Susan omkommit under simningen har bidragen ökat rekordsnabbt. Just nu har hjälpfonden tagit emot över 16 000 pund.

Engelska kanalen är en farlig simrutt. Sedan den första personen lyckades simma över kanalen 1875 har åtta personer dött. Senast det skedde var för nästan precis ett år sedan.

ANNONS

Badkläder till ett bra pris hos Ellos. Passa på att köpa sommarens härligaste baddräkter, bikinis och tankinis!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: