Svantesson: ”Ingen ska hamna i kläm”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Arbetsmarknadsministern om den spräckta Fas 3-budgeten

Pengarna till Fas 3 är slut.

Nu tar arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) myndigheten i örat.

– Ingen ska hamna i kläm här, säger hon till Aftonbladets Partiprogrammet.

I förra veckan avslöjade tidningen Dagens Arena att årets budget för Fas 3 redan är spräckt – något som kom som en nyhet även för ansvariga ministern Elisabeth Svantesson (M).

– Det här är något som Arbetsförmedlingen nu kom in och rapporterade om, och inte signalerat tidigare, säger hon i en intervju i Aftonbladets Partiprogrammet.

– Självklart ska ingen i Fas 3, sysselsättningsfasen, hamna i kläm här. Det är viktigt att man får det stöd och hjälp man behöver. Men det här är en fråga som jag måste diskutera med Arbetsförmedlingen.

Hon kommenterar också samma tidnings avslöjande om de 918 arbetslösa som fått Fas 3- platser hos Skogsstyrelsen – till en månadskostnad av 31 000 kronor per person. Hon vill inte säga om kostnaden är rimlig eller inte. Desto tydligare är hon med vems ansvaret är:

– Arbetsförmedlingen är de som sköter kontakterna och också ersättningarna till de organisationerna som man arbetar med.

Det är nu två månader sedan Arbetsförmedlingens förra generaldirektör Angeles Bermudez Svankvist fick sparken. Att hitta en ny chef till myndigheten blev en av den nya arbetsmarknadsministerns första uppgifter när hon tillträdde i samband med regeringsombildningen i september. Arbetet pågår med att ta fram en kravprofil, sedan ska tjänsten annonseras ut och tillsättas ”så snart som möjligt”.

– Men det måste också ta den tid det tar. Det viktigaste är att det är rätt person som kommer och tar den här uppgiften, säger Svantesson.

Fotnot: Partiprogrammet och hela intervjun med Elisabeth Svantesson kan ses från kl 16 i dag på aftonbladettv.se

Publicerad: