16 till sjukhus efter lägenhetsbrand

Publicerad 2014-03-20

En kraftig brand i Jönköping på torsdagen medförde att 16 personer fick föras till Länssjukhuset Ryhov på grund av rökutvecklingen.

Branden ska ha startat i en lägenhet i bostadsområdet Råslätt och boende fick hjälp att ta sig ut med stegbilar, rapporterar lokala medier. Branden kunde släckas men fastigheten är kraftigt skadad.

– Vi kom till platsen precis innan det var helt övertänt vilket var tur. Elden var på väg att sprida sig till intilliggande lägenheter, säger brandingenjör Gunnar Hansson till jnytt.se.

En livshotande skadad

För en av personerna är tillståndet livshotande och personen har förts till brännskadeintensivvårdsavdelningen vid Universitetssjukhuset i Linköping.

– Han är lagd i respirator och vi rubricerar tillståndet som livshotande, säger Carsten Fich, överläkare vid Länssjukhuset Ryhov.

Ytterligare fyra personer är inlagda för observation varav tre för lindriga besvär. Bland de 16 drabbade ska finnas två barn.

– Några enstaka har kunnat gå hem. Vi kommer ha övriga för observation och sedan kunna skicka hem dem, säger Carsten Fich.

TT