Alicia, 8, tvingades gå av skolbussen långt hemifrån

NYHETER

Busschauffören missade Alicias busshållplats och tvingade av henne flera kilometer från hemmet. Där lämnades hon i tårar helt ensam, skriver Expressen.

– Man räknar inte med att hon ska bli avsläppt på en plats där hon inte vet var hon är och där vad som helst kan hända, säger mamman Angelica Kinlund.

1 av 2 | Foto: Privat
Alicia har påverkats av händelsen.

Förra veckan kom inte Alicia Kinlund Westin, 8, hem från skolan och föräldrarna blev oroliga och undrade vad som hänt. De begav sig ut och letade utan resultat. Väl hemma stannade en bil utanför dem – ur klev Alicia.

– Det var en äldre dam som sett Alicia gråtandes vid vägen och som plockat upp henne, säger mamman Angelica Kinlund.

Det visade sig att Alicia blivit avsläppt gråtandes på vägen i mörkret av busschauffören som missat hennes busshållplats – som låg flera kilometer därifrån. När hon sa att hon inte hittade hem hade chauffören sagt att hon fick ”lösa det själv”.

– Man räknar inte med att hon ska bli avsläppt på en plats där hon inte vet var hon är och där vad som helst kan hända. Det kan komma vem som helst och göra vad som helst i det läget när hon står helt ensam vid en väg, säger Angelica och fortsätter:

– Jag är evigt tacksam att det var just den kvinnan om hittade Alicia.

Händelsen har påverkat Alicia.

– Hon är livrädd ärligt talat. ”Mamma jag kunde dö då” har hon sagt. Hon har börjat tänka på döden efter detta, hon är väl medveten om hur farligt det var. Det känns fruktansvärt att höra.

”Ser allvarligt på händelsen”

Det är inte den enda gången som Alicia haft dåliga erfarenheter med busschauffören, enligt Angelica. Under en bussresa var han så otrevlig att hon började gråta. Så nu varken får, eller vill, Alicia åka med busschauffören längre.

– Hon är jättetrygg med de andra som kör men när det är han så får hon inte åka med. Då kör jag hellre själv. Jag har inget förtroende för skolbussen längre alls.

Bussen körs av Västtrafik och är en vanlig linjebuss vilken har en överenskommelse med skolan att hämta upp barnen på skolan och köra dem hem. Angelica har varit i kontakt med dem om händelsen.

– Vi ser väldigt allvarligt på den här händelsen. När det gäller barn i kollektivtrafiken ska vi visa särskild hänsyn och ska inte släppa av dem vid landsvägen, säger Mette Ramquist, presschef vid Västtrafik.

Enligt henne har trafikföretaget som kör sträckan för Västtrafik haft samtal med den berörda busschauffören, och utredningen fortgår. När de har hela bilden av vad som hänt kan de bestämma vilka åtgärder som ska vidtas. Hon beklagar Alicias känsla för att åka buss som uppstått.

– Det är tråkigt, man ska känna sig trygg när man åker med oss.

ARTIKELN HANDLAR OM