Får Daniel vara med i år?

1 av 3
NYHETER

Nu börjar Daniel och kronprinsessan Victorias semester.

I går bilade de till Öland i Daniels nya lyxbil.

Paret ska vara på Solliden i flera veckor.

Vid femtiden i går rullade Daniel Westlings Lexus in på den privata vägen till Solliden slott. Tillsammans med kronprinsessan bilade han från Stockholm till Öland.

Det var premiär för långtur med Daniels nyinköpta lyxbil. Enligt bilregistret köpte han den tre veckor efter njuroperationen. Den exklusiva stadsjeepen kostar 704 400 kronor. Daniel köpte den genom ett företag som ägs av hans gode vän Alessandro Catenacci. Bilen kommer väl till pass under semestern. Victoria och Daniel planerar att stanna på Solliden i flera veckor.

Aftonbladet kan avslöja att Daniel nu mår så bra att han kan vistas en längre tid på Öland utan att ha en läkare i närheten. Han kommer inte ha någon sjuksyster med sig eller besöka vårdcentralen i Borgholm.

– Daniel kommer att åka tillbaka till Stockholm när han behöver ta prover, berättar en källa till Aftonbladet.

Paret promenerade på Alvaret

Efter att ha installerat sig på slottet tog Victoria och Daniel en promenad på Alvaret i går. Daniel blir starkare för varje dag och tränar efter ett schema från sin sjukgymnast.

Victoriadagen på tisdag är startskottet för kungafamiljens semester på Solliden. Daniel har varit med sedan han och Victoria blev ett par, men han har aldrig varit med när kronprinsessan tar emot folks gratulationer vid slottet. Han har inte heller suttit med under det officiella firandet på Idrottsplatsen i Borgholm.

Får besked i morgon

Victoriadagens arrangör Kay Wiestål hoppas få se Daniel vid Victorias sida vid sc enen på tisdag.

– På söndag kväll eller på måndag har jag blivit lovad en lista på de utöver kungafamiljen som ska vara med vid firandet. Men vi är redan nu förberedda ifall Daniel kommer, säger Kay Wiestål.

Jenny Alexandersson.

Men Daniel och kungafamiljen har fortfarande inte bestämt om Daniel ska vara med under den tv-sända galan.

– Man har inte tagit något beslut om det ännu, säger Nina Eldh, hovets presschef.