”Sjukt och lågt”

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Vännen om 63-åringens dubbelliv

vännen  Aftonbladet berättade i går om den misstänkta 63-åringens sexträffar. ”Han hade en madrass i källaren på jobbet”, säger en av mannens vänner till Aftonbladet.
vännen  Aftonbladet berättade i går om den misstänkta 63-åringens sexträffar. ”Han hade en madrass i källaren på jobbet”, säger en av mannens vänner till Aftonbladet.

Företagsledaren ordnade gruppsex med unga flickor och misstänks för våldtäkt på barn.

Nu berättar en av vännerna om 63-åringens dubbelliv.

– Han hade en madrass i källaren på jobbet.

Foto: peter wixtröm
lokaler Enligt den 63-årige företagsledarens vän går det att hyra videoklubbarnas lokaler för privata fester, där män sedan bjuds in att delta via sms.

I torsdags häktades den 63-årige företagsledaren misstänkt för våldtäkt på barn. Han blev den femte mannen att avslöjas som delaktig i gruppsexligan.

I går eftermiddag greps en sjätte – en 48-årig man som fångats på bild i samband med en våldtäkt på en ung flicka. Mannen kunde gripas efter tips från allmänheten då en bild på mannen publicerats i bland annat Aftonbladet.

Företagsledaren är känd i kretsar kring Stockholms sexklubbar och enligt en av hans vänner erbjöd han ofta sina bekanta att delta i gruppsexorgier.

Privata fester

Vännen har känt företagsledaren i många år och under en tid var var de också arbetskamrater. De träffades ofta på någon av Stockholms video- och sexklubbar.

Men nu har han vänt honom ryggen.

– Utåt verkar han som vilken Svensson som helst men det här är som avslöjats är så sjukt och lågt att det ofattbart, säger mannen.

Enligt vännen hyr några av videoklubbarna ut sina lokaler för privata fester, män bjuds in att delta via sms. Varje person får betala, ju fler som är med desto billigare.

– Han frågade mig flera gånger om jag inte ville vara med. Jag sa alltid nej, inte behöver jag betala för att ha sex, säger vännen.

Sex på jobbet

Han har tillbringat mycket tid i Stockholms sexklubbsvärld men säger att han aldrig själv varit med om en gruppsexträff, en så kallad ”gangbang”. När han under en tid arbetade åt företagsledaren såg han ett avskilt rum i källaren på jobbet.

– Bakom ett draperi i källaren, vid omklädningsrummen fanns en madrass på golvet. Jag vet att de har haft flera gangbangs där, säger mannen.

Det var när företagsledaren undrade om han ville vara med om att inviga en ny tjej som han tillslut bröt kontakten.

– I de här kretsarna har tjejerna har aldrig något namn, de kallas bara slyna eller slampa. Ju yngre det är desto bättre, säger vännen.

När rättegången inleddes i går morse i Solna tingsrätt fanns bara en av männen där. Gruppsexligans ledare, en toppchef på en börsnoterat bolag.

Erkänner träffarna

Han är åtalad för grovt koppleri, försök till grovt koppleri, medhjälp till våldtäkt, köp av sexuell handling av barn och köp av sexuell tjänst. Flera av övergreppen har filmats och fotograferats. Bilderna har sedan lagts ut på nätet för att locka nya kunder.

Klädd i mörkgrön blazer och ljus skjorta steg chefen in i salen gömd under en filt.

– Grovt koppleri förnekas, däremot medges det att han vid några tillfällen ordnat gruppsexträffar, och erkänner alltså medhjälp till sexköp, sa Johan Åkermark.

Publicerad: