Nu släcker Jorden lyset

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

"Sverige och världen gör sig redo att släcka"

På lördagen släcker 3 937 städer i 88 länder över hela världen ljuset i en timme i en samordnad manifestation för miljön.

Aftonbladet.se uppmärksammar kampanjen som beskrivs som världens största miljömanifestation med live-rapportering från hela världen.

Klockan 20.30 deltar sveriges kommuner i World Earth Hour – här kan du läsa om vad som händer i din kommun.

Världen släcker lyset Under Earth Hour ska ljuset släckas under en timme klockan 20.30 som en manifestation mot klimathotet.
Foto: ap
Världen släcker lyset Under Earth Hour ska ljuset släckas under en timme klockan 20.30 som en manifestation mot klimathotet.

World Earth Hour anordnas den sista lördagen i mars varje år.

Det är Världsnaturfonden, WWF, som ligger bakom manifestationen vars syfte är att minska utsläppen och rädda miljön.

Under en timme kommer totalt 3 937 städer över hela världen att delta i en gemensam släckning av ljuset.

Live-tv på aftonbladet.se

Nedsläckningen sker succesivt över hela världen från Sydney till Eifeltornet och aftonbladet.se kommer att bevaka manifestationen med Live-tv och artiklar under dagen.

"Sverige och världen gör sig redo att släcka", konstaterar svenska WWF på sin hemsida. I år har 163 svenska kommuner anmält sitt deltagande i kampanjen.

Kungen släcker slottet

Kungälvs kommun i Västra Götaland släcker ner kommunhuset, gymnasieskolan och Bohus fästning. I Malmö släcks Gustav Adolfs torg och Hyllie Vattentorn ner och i Göteborg släcks en lång rad offentliga byggnader och platser. På samma sätt ser det ut i i stort sett hela landet och invånarna i samtliga kommuner uppmanas att själva delta och släcka ljuset i sina bostäder.

Även kungen har anmält sitt deltagande och kommer i år att släcka ner fasadbelysningen på Kungliga slottet, Drottningholms slott, Gripsholms slott och Rosendals slott.

20.30 kommer Earth Hour till Sverige – se Globen släckas ner live i tv

Publicerad: