Om du får det här meddelandet – ta bort det direkt

NYHETER

En meddelande-bugg har upptäckts i Apples operativsystem som gör att du kan få problem med din mobil, skriver The Independet.

Apple håller just nu på att fixa en bugg i den senaste uppdateringen av operativsystemet som gör att användarna kan skicka en ”textbomb” som kan få många av enheter att krascha.

Så fort man får ett meddelande där en bokstav av språket telugu, ett av Indiens officiella språk som talas av 70 miljoner människor, slunkit med kan det bli problem. Apparna iMessage, WhatsApp, Gmail och Facebook messenger, som får ett sådant meddelande kan krascha eller bli oanvändbara.

För att råda bott på problemet och få apparna att fungera normalt igen så måste man ta bort hela konversationen. Det lättaste sättet är att be någon att skicka ett meddelande till den berörda appen så att du kan komma in i den och på så sätt kunna ta bort tråden med det skadliga meddelandet.

Det var den italienska teknikbloggen Mobile World som var först med att rapportera om problemet – ett problem som många Apple-användare bekräftar i sociala medier.

Apple är väl medvetna om problemet och enligt iMore, har de redan fått bort buggen i beta-versioner av den kommande operativsystemet iOS 11.3.

Men innan problemet är löst ska man ta bort och inte läsa meddelandet om man ser att den innehåller en misstänkt symbol.

ARTIKELN HANDLAR OM

Apple