Här ser pappan ballongen försvinna

avCarina Bergfeldt

Sparkar i ilska efter att ballongen lyfter

Nu utreds familjen Heene i Colorado av myndigheterna.

Poliserna har slagit larm om barnens säkerhet efter en ny video om ballongfärdsdramat i torsdags.

Det är familjen själva som släppte videoklippet i går kväll. På det ser man hur mamman och pappan tillsammans släppte upp ballongen i luften i torsdags, men hur sedan allt gick snett. Mamman i familjen, Mayumi Heene, har inte fäst ballongens rep som det var tänkt, och den flyger iväg.

Pappan blir då vansinnig och på videoklippet ser man hur han skriker och sparkar hårt på ett litet trästaket.

Sociala myndigheter utreder

Tanken med videon var antagligen att rentvå familjen från alla rykten om att ballongfärden var på låtsas, men på grund av pappans reaktion i filmen har den nu fått en lite annan effekt.

Amerikanska tidningen Denver Post har varit i kontakt med sheriffen Jim Aldernan som bekräftar att polisen bett de sociala myndigheterna att kontrollera barnens säkerhet på familjen Heenes gård.

”Han var riktigt rädd"

Han bekräftar också att man ska förhöra familjen på nytt, men tillägger att han inte tror att familjen planerade försvinnandet.

– Det verkar fullständigt obegripligt att en liten pojke som är van vid att springa runt hela tiden kan tränas till att sitta stilla så länge. Den enda förklaringen jag ser är att han var riktigt rädd, säger han till Denver Post.

Pojkens pappa, Richard Heene, har själv bekräftat att han under torsdagen skällde ut pojken. Detta ska då ha varit anledningen till varför han höll sig gömd och inte kom fram när föräldrarna, poliser och nyhetsreportrar letade efter honom.