Få beklagar att Samuelsson sparkades

Uppdaterad 2016-05-31 | Publicerad 2009-08-05

Pigge Werkelin: Hon är helt enkelt inte kompetent för uppdraget

Den välkände gotländske turistentreprenören Pigge Werkelin anser att Marianne Samuelsson borde slutat som landshövding redan för ett år sedan.

Då framförde han kravet i en insändare i Gotlands Allehanda.

– Så här har hon ju uttalat sig hela tiden. Hon är helt enkelt inte kompetent för uppdraget, säger han i dag till tidningen.

Pigge Werkelin.

Företagaren Max Hansson, en av dramats centralfigurer, beklagar att Samuelsson fått sparken.

– Jag tycker att det är både sorgligt och beklämmande att hon får avgå på grund av att hon stoppade en fullständigt grundlös polisanmälan mot mig, säger han.

– Jag anser att Marianne Samuelsson har blivit manipulerad. Man måste titta på de bakomliggande orsakerna. Hon har nog bara försökt se till att det blir ordning och reda.

Enligt en webb-enkät på nättidningen Hela Gotland tycker 88 procent att det var rätt att sparka landshövdingen. Av de drygt 900 personer som svarat på onsdagsförmiddagen tycker bara 8 procent att det var fel.

Föreslår Ebba Lindsö

Spekulationerna om vem som ska efterträda Marianne Samuelsson är givetvis i full gång på Gotland. Pigge Werkelin föreslår Ebba Lindsö, sommargotlänning, ledamot av Kristdemokraternas partistyrelse, tidigare vd för Svenskt Näringsliv och dessförinnan chefredaktör på Tidningarnas Telegrambyrå.

– Hon har ett genuint Gotlandsintresse, ett stort kontaktnät och är en person som skulle kunna göra mycket för ön. Dessutom tror jag att det krävs en stark person för att ena länsstyrelsen. Där skulle hon passa.

Följ ämnen i artikeln