Två till sjukhus efter brand i flerfamiljshus

NYHETER

Samtliga boende fick evakueras

Foto: Branden som utbröt i ett flerfamiljshus i Partille var mycket svårsläckt.

Över tjugo familjer har blivit hemlösa på grund av den brand som har fortsatt att rasa i ett loftgångshus i Partille. Taket har rasat in och brandkåren låter det brinna av under dagen, uppger GP.

Ett tvåvånings loftgångshus i Sävedalen i Partille eldhärjades natten mot onsdagen. Minst 20 lägenheter är drabbade och samtliga boende har fått evakueras.

Enligt GP har två personer skadats. En kvinna med rökskador och en äldre man med brännskador. Båda har förts med ambulans till Östra sjukhuset.

Brandkåren låter nu det inrasade taket brinna av och ser till att den inte sprider sig till intilliggande byggnader. Släckningsarbetet beräknas att ta hela dagen.

Började i lägenhet

Larmet kom till räddningstjänsten klockan 02.13.

– Det hade börjat brinna i en lägenhet. När vi kom till platsen var branden fullt utbruten, säger Peter Engström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Göteborg, till aftonbladet.se.

Som mest arbetade 55 brandmän och befäl med att bekämpa elden.

De evakuerade fördes på morgonen till en samlingslokal som socialtjänsten i Partille har ordnat.

Huset på Vallhamra Torg i Sävedalen är, enligt räddningstjänsten, cirka 100 meter långt och elden hade spritt sig upp i takkonstruktionen och därifrån vidare till fler lägenheter.

TT , Johanna Melén