Charlotta hjälper dig att shoppa

NYHETER

Charlotta Dahlqvist ägnar sina dagar åt att shoppa - åt andra.

Personlig rådgivare är yrket som kräver ett tränat öga.

- Det gäller att vara ärlig, säger hon.

Foto: Charlotta Dahlqvist är personlig rådgivare och en expert på shopping. "Ofta handlar det om att folk vill handla in en baskollektion", säger hon.

En del har för lite tid. Andra har inget intresse. Och vissa vill bara ha hjälp. Det är då som de finns där, de personliga rådgivarna, för att hjälpa dig fram i kläddjungeln.

- Ofta handlar det om att folk vill handla in en baskollektion som de till exempel kan använda på jobbet. Jag ger dem tips och råd och hjälper dem att hitta snygga plagg som passar, säger Charlotta Dahlqvist, 23, personlig rådgivare på NK.

Hon förklarar att yrket handlar mycket om psykologi. Det gäller att kunna lyssna på önskemål och förstå vad kunden trivs i. Men hon låter dem inte gå för långt.

"Jag är jätteärlig"

- Om jag tycker att en kund inte passar i vissa kläder säger jag till. Jag är jätteärlig.

Charlotta Dahlqvist har koll på trenderna - men låter sig inte påverkas av dem. Hennes bästa tips är att välja en stil och sen följa den. En spretig garderob kan leda till bekymmer.

Trender inte för alla

-Det blir lätt så att man har en massa plagg, men inget passar med varandra. Och vad gäller trender var det väl inte direkt så att alla passade i de här korta kjolarna som var inne för något år sedan. Så kör din egen stil.

Jonas Andersson, Aftonbladet