Kära norrmän, vi älskar er - och kärleken är besvarad!

NYHETER

Dagens Tycktill-fråga "Vad är bäst och sämst med Norge" avlivar myten om att svenskar och norrmän inte gillar varandra.

Visst, det finns surkart som i alla familjer (inläggen är både på svenska och norska).

Som att "svenskar är dryga, överlägsna och gnälliga", besvarat med att "norrmän är dryga, överlägsna och gnälliga", typ.

Här kommer några smakprov:

"Svenske jenter. HeiHei det er godt å høre at det snakkes så pen t om norge men når det gjelder jentene så er de svenske jentene penere, og Stockholm er mye vakrere enn oslo." (Signaturen norge)

"Det var en gång en svensk... Det enda negativa med Norge är deras Sverige-skämt. Alltså motsvarigheten till våra Norge-skämt. Så egentligen är det inte mer än rättvist, men ändå." (Johan N)

"Sverige er tøffere! Hei på dere, og takk for at dere er så positive til 17. mai! Dyrka Norge! Norge är helt underbart och norskarna jag träffat är roliga och godhjärtade. Flyttar dit i sommar och längtar varje dag! Sverige är dock ockå ett fantastiskt land men har lite för lågt självförtroende.. Leve Skandinavien!" (Johan)

"Jeg elsker hele 17. mai, og i dag har jeg spist ikke mindre enn 3 is. Jeg har ropt hurra og følt meg utrolig heldig for å være norsk.

Men Norge kommer alltid til å være Sveriges lillebror. Vi elsker dere, gode naboer!" (Ulrikke)

"Tusen takk. Takk for alt skyt! Det låter nesten som det vi nordmenn tenker om svensker...borsett fra prisene da...man må jobbe i Norge og handle i Sverige!

Lykke til i ishockey-vm og fotball-vm...neste gang...ta ut Pelle Nilson på landslaget!! Han er best!!" (Espen)

"Gläds åt lillebror. Ja vi vet Sverige, vi är bättre. Men idag kan väl vår lillebror få ha det skoj och fira. I morgon tar storebror över igen. Vi är ju ändå lite avundsjuka på deras firande eftersom vi själva snart inte får fira vår." (Anders E)

Björn Morian