"Tänk på varandra och ge varanda kärlek"

NYHETER

Läsarna: Fint med mors dag, men glöm kommersialismen

I Aftonbladet Forum skriver läsarna om mors dag.

De flesta är överens om att det är fint att fira mamma, men att man ska göra det med kärlek och inte dyra gåvor.

"Kan man inte tänka på sin mamma och uppmuntra henne med en hembakad kaka och några handpockade syrener istället för att köpa dyra och flashiga presenter?", skriver Olivia. "Eller bara vara tillsammans och ha en fin dag utan en massa presenter. Allting känns så hysteriskt runt dessa mamma och pappa dagar..."

Kommersiellt

Flera läsare är inne på att mors dag håller på att förvandlas till ett kommersiellt jippo.

"Här använder man sig av människors samvete för att kränga lite extra junk. Ge mamma en kram och lipa åt de som vill tjäna pengar på ditt samvete." skriver Elisabeth.

"Mors dag är det varje dag så varför bara ge nåt den dagen. Man ger när man vill", skriver noisette, som menar att affärerna bara vill tjäna pengar.

En dag då hon får ta det lugnt

ElleBelle håller med, men tycker ändå att man kan fira dagen. "Det är ju upp till var och en om man vill få det till en fin dag eller om man vill vara med och bidra till en god förtjänst åt affärerna, göra deras dag lyckad!", skriver hon, och fortsätter: "Själv tycker jag att det är trevligt att göra min mammas dag till en dag då hon får ta det lugnt... slippa laga mat, få gott fika bröd och en tårta. Det är så jag skulle vilja ha det på Mors-dag när jag själv får fira den!"

Förtjänar en egen dag

Somebody tycker att det är bra med en särskild dag för mor. "Jag tycker klart att alla våra mammor förtjänar en dag som dom verkligen kan kalla sin egen. För vad skulle vi vara utan våra mammor?"

Scrapblog 0.1 håller med. "Det är bra med en dag då man kan baka tårta, köpa blommor och krama om sin mamma. En dag då hon faktiskt lyssnar på vad man säger. De andra dagarna då jag säger att jag älskar henne, är jag inte säker på att hon lyssnar."

Lotta Holmström