Attackerade nästa kvinna - samma natt

NYHETER

Tredje offret i rätten i eftermiddag om hur hon lyckades slå sig fri och fly

Foto: här slog han till - för andra gången samma natt Bara minuter efter Niklas Lindgren hade våldtagit en 50-årig kvinna överföll han sitt nästa offer - men hon lyckades slå sig fri.

Bara minuter efter våldtäkten på den 50-åriga kvinnan överföll Niklas Lindgren ännu en kvinna.

Men 23-åringen försvarade sig med kraft, och lyckades slå och sparka bort Hagamannen.

”Jag slogs för mitt liv” konstaterar hon i polisförhören.

Den då 23-åriga kvinnan överfölls av Hagamannen på Norra Ersmarksgatan i Umeå. Platsen där hon slog med Niklas Lindgren ligger bara en kilometer från platsen där den 50-åriga kvinnan våldtogs bara ett tiotal minuter tidigare.

I förhör med polisen har 23-åringen berättat att hon var på väg hem från en kompis. De båda väninnorna hade tidigare på kvällen varit på krogen Blå kök och bar.

Svor och skrek

När hon mötte Niklas Lindgren tittade hon på honom för att se om hon kände igen honom, vilket hon inte gjorde. När hon och mannen var i jämnhöjd med varandra, höjde han en scarf som han rullat runt båda händerna. Scarfen tryckte han mot 23-åringens hals - men eftersom hon backade kunde han inte trycka till. Hon har berättat att hon skrek och svor och frågade ”vad fan håller du på med”.

Hagamannen lyckades få ner kvinnan på marken. Men 23-åringen agerade snabbt - och hann dra upp benen för att kunna sparka honom. Hon klöste mannen på kinden och sparkade honom. Hagamannen svarade med att slå henne med knytnäven i ansiktet. Han sa inte ett ord.

Slagsmålet fortsatte, och slutade med att kvinnan lyckades få bort mannen från sin kropp och springa sin väg.

Hem till kompisen

– Du slogs för ditt liv kan man säga, säger förhörsledaren.

– Jaa, joo, håller kvinnan med.

– Vad var det som gjorde att han avbröt, att du kom dig loss och kom därifrån, var det ditt sätt.

– Det var inte han som gav upp, konstaterar 23-åringen.

Omkring klockan tre på morgonen knackade det på fönstret hemma hos 23-åringens väninna.

– Jag har blivit överfallen. Det var en kille som hoppade på mig, sa 23-åringen, berättar hennes kompis i förhör.

Kvinnan var blodig i ansiktet, och hon går in i badrummet för att skölja av sig. Därefter åker de till polisstationen för att göra en anmälan.

I polisförhör har Niklas Lindgren erkänt att han överfallit kvinnan. Han har inte kunnat lämna någon förklaring till attacken, och hans minnesbilder från händelsen är vaga, har han uppgett.

Läs mer:

Tidigare:

Mia Carron