22-åring dog i olycka i natt

NYHETER

Så var trafiken inför midsommar

Helgtrafiken flyter i stort sett problemfritt och köfritt genom landet på midsommaraftons förmiddag.

Men i natt omkom en 22-årig efter en singelolycka utanför Södertälje och i Skåne är minst en person allvarligt skadad efter en misstänkt rattfylla.

Foto: Trots vissa allvarliga trafikolyckor har det hittills varit lugnt på vägarna.

22-åringen omkom på Tvetavägen utanför Södertälje, när han i hög fart körde in en bergvägg. Enligt polisen avled han omgående, och han ska ha varit helt ensam på vägen vid olyckstillfället.

Senare på morgonen skadades minst en person allvarligt vid en kollision på väg 115 mellan Torekov och Hov. Polisen misstänker rattfylla.

Spår på olyckplatsen

- Bromsspåren tyder på en av förarna varit påverkad, sade Skånepolisens länsvakthavande befäl Lars Rosberg till aftonbladet.se vid halv tiotiden.

Ungefär en timme senare kolliderade tre bilar vid ett vägarbete vid Trafikplats Mariesjö på väg 49 utanför Skövde.

- Sex personer satt i bilarna men ingen skadades allvarligt, säger Skövdepolisens inre befäl.

Tre personer, varav ett barn, fick också föras till sjukhus efter en krock mellan två personbilar i Södra Sandby utanför Lund lie på förmiddagen. Enligt TT är det oklart hur allvarligt skadade de är.

47 kor på rymmen

På relativt närbelägna väg 202 mellan Mariestad och Töreboda har polisen under hela morgonen arbetat hårt med att samla in 47 kor som varit på rymmen sedan ettiden i natt. Vid niotiden hade bara 16 fångats in. Resten utgjorde fortfarande en trafikfara i ett stort område längs vägen.

- Väldigt många ringer och undrar vad som händer, men än så länge har inga olyckor inträffat, säger C-O Henriksson vid polisen i Skaraborg till aftonbladet.se.

Inga köbildningar

Från län med många tillresta midsommarfirare, som Halland, Dalarna, Göteborg och Skåne, Kalmar och Stockholm, rapporteras om lugn i trafiken - utan köbildningar.

Karin Henriksson