En feminist förtrycker inte män

NYHETER

Marijah, 20, är trött på ordet ”feministsvin”

Att inte vara feminist när man är kvinna är som att slå sig själv på käften*. Att inte vara feminist är att acceptera förtrycket och den dagliga diskrimineringen.

Varför ser så många ner på kvinnor som vågar kalla sig för feminister? Är männen rädda för att vi kvinnor ska ta över deras makt?

Kanske bör dom först ta reda på vad feminism är innan dom bestämmer sig för att tycka illa om det. Det värsta jag vet är folk som springer runt och hatar saker, för att bästa kompisen har sagt att det inte är något bra.

Skaffa er egna åsikter och skaffa dom efter fakta. Inte efter antaganden.

En feminist är inte ute efter att förtrycka någon man, utan att försöka minska sprickan mellan könen. Man kämpar för att få alla på samma nivå, med samma villkor.

En kvinna ska kunna kalla sig feminist utan att det ska antas att hon klär sig som en man och inte rakar sig någonstans.

Trodde ni män att vi verkligen är så dumma att vi rakar oss för er skull?

Knappast, vi gör det för att vi vill och för att vi anser det fräschare. Visst, vill ni ha buskar under armarna och ben som liknar trädstammar med mossa så självklart det är ert val.

Men låt oss gå samman och kämpa för ett jämlikt samhälle i stället för att stå på varsin sida och kasta skit på varandra. Jag börjar bli trött på ordet "feministsvin".

Fotnot: * är ett citat av Liza Marklund.

Marijah Stafås , Lunarnamn: Roockstar