De fick en kaffe-kopp – i frallan

NYHETER

”Det var tur att han inte svalde den”

Örje Forslin och hans son Anton, 11, fick en obehaglig överraskning i midsommar.

I två av frukostfrallorna låg porslinsbitar.

– De såg ut att komma från en kaffekopp, säger Örje Forslin.

Foto: HÅRDSMÄLT Anton Forslin och hans pappa Örje fick lite mer tuggmotstånd än de väntat sig till frukosten i går morse – flera bitar porslin låg inbakade i de nyinköpta frallorna.

I går morse dukade Örje Forslin fram frukost till familjen. Bland annat Fazers nya fralla Aktiv flerkorn. Men det var mer än bara sädeskorn i brödet.

– Anton hojtade till att han bet i något vasst. Jag trodde det var ett hårt frö, men det var en porslinsbit. Den var stor som en lillfingernagel och vass, säger Örje Forslin.

Grön dekorkant

Samtidigt hittade Örjes syster, som också var med vid frukosten, bitar även i sin fralla.

– Vi tittade på dem och de var glaserade, med en grön dekorkant på ena sidan. Som om de kom från en kaffekopp, säger Örje Forslin.

Han kontaktade affären i Storvreta där han köpt brödet, och de plockade bort alla påsar.

– Det var tur att Anton fick biten i tänderna och inte svalde den. Och att det var han, som är lite äldre och vaksam. Min syster har en fyraårig dotter, hon kanske inte hade märkt det på samma sätt, säger Örje Forslin

Vill analysera bitarna

Per Sandberg, vd på Fazers bageri i Lidköping, där brödet bakades, säger:

– Det är viktigt att vi kan få se på bitarna och analysera vart de kom i från. Porslin finns inte i våra maskiner, frågan är om det kommit i brödet i bageriet eller senare.

Erik Gustafsson