Med solen kommer Thai-illusionen

NYHETER

Få ett smakprov av Thailand

Att hänga på Thaiboat när det regnar är som att rita en pizza när man är hungrig. Men vid fint väder når Thailands-

illusionen nästan Joe Labero-höjder.

Foto: Thaiboat gör sig bäst i bra väder.

Sedan vuxendiscot Öst 100 stängde finns det numera bara en anledning för barentusiaster att ta sig till Östgötagatans - och möjligtvis även världens ände. Bland genomgråa Folksamskrapor, skitiga byggarbetsplatser och motorvägsbullrande broar lyser Thaiboat i all sin kitschiga prakt.

Kulörta lyktor

Som besökare översköljs man av blinkande kulörta lyktor, knallröda personaluniformer och skyltar med neonfärgad text som pekar mot Bangkok och Koh Samui. Föga förvånande kräver en sådan miljö att det svenska sommarvädret visar sig från sin soligaste sida, vid regn blir den färgglada dekoren en närmast plågsam påminnelse om att man inte är i Thailand. Vid bra väder når dock illusionen nästan Joe Labero-höjder. Basttaken skuggar, båten gungar lojt i vågorna och den lilla konstgjorda stranden erbjuder tillbakalutat solstolshäng. I bardisken blir det svårare att vara lika entusiastisk. Drinkutbudet är allt annat än tillfredställande. Vid besökstillfället fanns ingen drinklista och bartendern kunde inte på rak arm rekommendera några thailändska drinkar. Deras Mai Thai smakar lika artificiellt som sandstranden. Ett bättre alternativ är att fördjupa sig i den thailändska ölkulturen. Att inmundiga en iskall Singha nedsjunken i en strandstol blir aldrig fel. Och att dela på en 64 cl Shang för 75 kr är ett utmärkt uppslag för en eftermiddagsdejt.

Godkänt alternativ

Under sommartid kan det alltså vara värt att bege sig 500 meter längre söderut än Skånegatans Koh Phangan. Och om du inte lyckats uppbringa semesterkassan för den där Thailandsresan är Thaiboat ett godkänt alternativ. Åtminstone för en kväll.

Barombudskvinnan