Brott

Mamma erkänner att hon dödat spädbarn

Av: 

Sarah van der Stad

NYHETER

Åtta bebisar hittades inlindade i handdukar och plastpåsar

Den 45-åriga kvinnan häktades efter att åtta spädbarn hittats döda i ett hus i Bayern. Nu har hon erkänt att hon dödat flera av barnen.

De döda bebisarna hittades av en läkare som kallats till huset i Wallenfels av en granne. Totalt ska det ha funnits åtta döda spädbarn i ett rum där det rådde extremt kaos. Det skriver sueddeutsche.de.

Misstänkt för sju mord

Den misstänkta 45-åriga kvinnan ska ha bott i huset under 18 års tid. Hon tros vara mamma till barnen och greps i närliggande by. Kvinnan häktades sedan misstänkt för sju fall av mord och nu har hon erkänt att hon dödat flera av barnen.

I samband med kvinnans gripande togs även en man i 55-årsåldern in till förhör. Han släpptes dock senare. Även kvinnans make ska ha förhörts av polis. Det är fortfarande oklart om han varit inblandad i händelserna.

Till tyska tidningen Bild har vittnen uppgett att kvinnan varit gravid flera gånger men att hon sagt att hon haft minst fyra missfall. Vem som är far till barnen och hur de dog är inte utrett. Kriminaltekniker har uppgett att obduktionen av kropparna kan ta tid då flera av dem ska vara i mycket dåligt skick.

"Levde bakom en perfekt fasad"

Kvinnan och hennes familj bodde i tyska staden Wallenfels i Bayern. De ska ha varit väl integrerade i samhället och enligt ögonvittnen var lägenheten snygg och prydlig, förutom i det rum där bebisarna hittades döda. Borgmästaren Jens Korn har beskrivit hur familjen levde "bakom en perfekt fasad".

Invånarna i Wallenfels uppges vara chockade och förtvivlade och har efterlyst ett sätt att uttrycka sin sorg. Pastorn i stadens kyrka vill nu upprätta ett minnesmärke för barnen.

Till Süddeutsche Zeitung säger borgmästaren att kyrkan ska hålla en gudstjänst men att det är "oerhört svårt att hitta de rätta orden".

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Tyskland